Miért jó ha van weboldalad? Szükséges vagy felesleges?

Miért van egyre több akár offline szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozónak is weboldala? Egy honlap nagyon hasznossá tud válni egy vállalkozás életében, kezdve az egyéni vállalkozóktól, a nagyobb cégekig. Ezeket az előnyöket szeretném most kicsit kifejteni ebben a cikkben. Vajon számodra milyen értéket tudna teremteni egy weboldal?

kinek-van-szuksege-weboldalra

Kinek van szüksége weboldalra?

Honlapra csak a webáruházak tulajdonosainak, illetve az online szolgáltatóknak van szüksége. Ez a rossz válasz! 🙂 A jó válasz: Weboldalra különböző okokból bármelyik vállalkozásnak szüksége lehet.

Amikor valakinek online működő szolgáltatásai vannak, ez nem kérdés. A vállalkozás minden lényeges mozzanata ott zajlik. pl: virtuális asszisztens, online grafikus, fejlesztő, webshop tulajdonos.

Vannak azok az egyre inkább elterjedt esetek is, amikor valakinek online úton és személyes úton is érkeznek ügyfelei. pl: ügyvéd, jogász, könyvelő, magánorvosok, stb.

Viszont egy offline működő vállalkozó számára is rengeteg lehetőséget rejt egy honlap.

Kata a fodrász esete

Például vegyünk egy fodrászt, és nevezzük el Katának. Egy kis városban van ügyfélköre, jól ismerik és ajánlás útján néha egy egy új ember is betéved hozzá. (Jutka néni elhozza a lányát is.) Viszont Katának időről időre versenytársai is felbukkannak akik igyekeznek minél több ügyfelet elcsalogatni például azzal a módszerrel, hogy ők alámondanak Kata árainak. Kata viszont nem szeretne ennél olcsóbban dolgozni, ezért ő úgy dönt, hogy inkább a vállalkozása minőségét fogja emelni.

A folyamatos szakmai fejlődés mellett, elkezdi tudatos rendszerességgel használni azokat a közösségi felületeket, ahol az ügyfélköre is megtalálható. (pl: insta és facebook) A munkáiról rak fel képeket, mesél néha az aktualitásokról.

Létrehoz vállalkozása számára egy weboldalt is, ahol automatizálni tud néhány folyamatot, például az időpontfoglalást. Szolgáltatásait is kifejti részletesen és megírja ügyfelei leggyakrabban ismételt kérdéseit. Sőt még azon is gondolkodik, hogy elindít kedvezményesen egy hajápolás tanfolyamot, hogy edukálja azokat akik szeretnék komoly tudatossággal ápolni a hajukat. Árat is fog emelni végül, mert így már sokkal minőségibb szolgáltatást nyújt és kellőképpen rokonszenvessé vált egyre több embernél. A legtöbb ügyfelét már nem is igazán érdekli, hogy mekkora árat kér el egy hajvágásért Kata, csak szeretnék, ha tőle kaphatnának időpontot. Mi lesz így Kata munkájának az eredménye?

Minőségi ügyfelek, akik csak vele akarnak dolgozni, minőségi munkáért cserébe. Kata ma már kevesebb munkával is képes megteremteni a szükséges bevételeit.

Fiktív sztori, de érdemes rajta elgondolkodni. 🙂 Vállalkozóként nem érdemes a szolgáltatásaink árával versenyezni, (persze vannak specifikus területek, ahol szinte csak azzal lehet pl: ugyanazokat a termékeket forgalmazó webáruházaknál) hanem versenyezzünk inkább a minőséggel! Vállalkozásod színvonalának emeléséhez pedig tökéletes választás egy weboldal!

honlap-készítés-offline-vállalkozóknak-is

Kinek nincs szüksége weboldalra?

Aki nem szeretne fejlődni… mert mindig vannak új lehetőségek egy weboldalban, és ez nem túlzás! 😄

Egy weboldal előnyei

Elérhetővé tesz

Ezt szerintem nem kell részletesen magyaráznom. 🙂 Nem csak a fiatalabb korosztály keresgél az interneten. Egy honlap segítségével könnyen megtalálhatják vállalkozásodat. Ha rád keresnek és azt látják, hogy aktívan jelen vagy legalább egy felületen, az növeli a hitelességed. Ezen kívül neked is jó, ha tudnak rólad és a szolgáltatásaidról néhány infót és nem kell mindenkinek mindent a nulláról elmagyarázni.

Automatikusan tereli hozzád és tájékoztatja az ügyfeleid

Lehet, hogy te csak reggel nyolctól délután kettőig nézed meg az üzeneteid, viszont az ügyfeleid szemszögéből megnyugtató, hogy bármikor foglalhatnak nálad például egy időpontot. Egy weboldal 0-24 órában elérhető, így a potenciális ügyfelek bármikor kapcsolatba léphetnek veled, információt szerezhetnek a szolgáltatásaidról vagy termékeidről. (Ez utóbbiakat pedig általában egyszer kell alaposan kifejteni, utána nincs vele dolgod.)

Hitelességet kölcsönöz neked

Egy professzionálisan megtervezett weboldal tovább növeli a hitelességedet. Az emberek nagyobb valószínűséggel bíznak meg egy olyan vállalkozásban, amelynek van saját igényes weboldala. (pl: nincs szétcsúszva, mobilon is olvasható minden, nem kell egy évezredet várni a betöltésére, stb.)

Tele van lehetőségekkel az értékesítéshez

Egy honlap tökéletes platform a marketing kampányokhoz, blogoláshoz és különféle hirdetésekhez. Ezek mind segítenek abban, hogy több látogatót vonzz, és növeld az értékesítéseid.

Költséghatékonyan tudsz vele kommunikálni

Egy honlap lehetőséget ad arra, hogy költséghatékonyan kommunikálj az ügyfeleiddel. Ez mit jelent? Szabadon használhatsz rengeteg funkciót úgy, hogy csak a weboldalad alap fenntartási költségeit kell fizetned. (domain és tárhely) Kedved szerint oszthatsz meg információkat, használhatsz élő chat funkciót, lehetnek felugró ablakaid vagy feliratkoztató oldalaid, stb.

Versenyelőnyt biztosít neked

Ha van weboldalad, az versenyelőnyt jelent azokkal a vállalkozásokkal szemben, akik nem élnek ezekkel a lehetőségekkel.

Adatgyűjtéshez és elemzésekhez is hatékony eszköz

Egy weboldalon keresztül adatokat gyűjthetsz a látogatókról, például hogy milyen oldalak érdeklik őket, mennyi időt töltenek az oldalon stb. Ezek az adatok segíthetnek a szolgáltatások javításában és a marketing stratégiák finomhangolásában. Még ha nem is szeretnénk nagyon belemenni az elemzésekbe, minden weboldalhoz érdemes elvégezni legalább egy google anatytics bekötést!

Építi a márkád

Egy jól megtervezett weboldal segít az arculatod kialakításában és erősítésében. Ezen keresztül megmutathatod, mi különböztet meg másoktól, és erősítheted a márkád ismertségét.

Összegzés

Összességében egy honlap a megfelelő hozzáértéssel, egy nagyon sok oldalú eszköz. Tudatos tervezéssel és következetes stratégiával nagyon jól tudja támogatni a márkádat. Ha maradt még kérdésed itt fel tudod velem venni a kapcsolatot, ha téged is komolyan érdekel a weboldalépítés és szeretnél velem dolgozni, itt tudsz tőlem árajánlatot kérni. Remélem hasznos volt számodra ez a bejegyzés és meg tudtam válaszolni a kérdéseid! 🙂

A szerző:

Kissné Rácz Viktória

Webdesigner, wordpress fejlesztő. 2016-ban végeztem grafikusként, de szakemberré az elmúlt 8 év alatt váltam. Ma már főként weboldalkészítéssel, logó és arculat tervezéssel és social média anyagok készítésével foglalkozom.

Bővebben >>

Letölthető anyagok

Ingyenesen letölthető Webfont készlet ebook Ingyenesen letölthető CTA Ötlettár ebook

Kapcsolódó cikkek

Weboldalak elfeledett elemei

Weboldalak elfeledett elemei

Weboldalak készítése során általában a design, a funkciók és a tartalom kerül a fókuszba, és lehet veled is előfordult már, …

Kedvenc AI eszközeim webdesignerként

Kedvenc AI eszközeim webdesignerként

Összeszedtem a kedvenc AI eszközeim webdesignerként. Jelenleg, azaz 2024-ben számomra ezek az eszközök segítenek a munkában. Azt hiszem már lecsillapodott …

Wordpress weboldal készítés egyszerűen

WordPress weboldal készítés egyszerűen

Egy egyszerű wordpress weboldal elkészítéséhez nem kell kódolnod, vagy különleges háttértudással rendelkezned. Persze itt is igaz, hogy minél több tudásod …

Csicsergők hírlevele

Iratkozz fel hozzám, hogy bátorságot szerezz a weboldalad elindításához!
Hasznos tippek, értékes tudásanyagok várnak rád és a legfrissebb tartalmaimról is azonnal értesülhetsz!

© 2024 - K.R.Viktória - Talkbird-Webdesign - Minden jog fenntartva.